Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 12.

  Új kancellár a Soproni Szakképzési Centrum élén

  Veress Ágnes a Soproni Szakképzési Centrum új kancellárja.

  Új kancellár a Soproni Szakképzési Centrum élén

  Új kancellár a Soproni Szakképzési Centrum élén

  Veress Ágnes a Soproni Szakképzési Centrum új kancellárja. Az intézmény korábbi gazdasági vezetője a centrum fejlesztését, a duális partnerekkel való kapcsolattartást, valamint az új képzések indítását is kiemelt feladatának tekinti. Králik Tibor az elmúlt öt évben kancellárként a szakképzés megújításában, valamint a minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében is jelentős eredményeket ért el.

  Králik Tibor több mint 40 éve a szakképzésben dolgozik. Az intézmény képzési szerkezetét a munkaerőpiaci igények alapján folyamatosan korszerűsítette. Vezetése alatt a Szakképzési Centrum diákjai országos viszonylatban kiemelkedően szerepeltek a Szakma Sztár Versenyen. Vezetői és menedzseri képességeinek köszönhetően a Soproni Szakképzési Centrumban több milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések.

  „Az elmúlt években sikerült egy országosan ismert szakképzési centrumot kialakítani Sopronban, melynek köszönhetően tanulóink az országos és nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket érnek el. Az elmúlt években a Handler Nándor Technikumban, valamint a Vendéglátó, Kereskedelmi Technikumban is jelentős fejlesztések valósultak meg, melynek köszönhetően korszerű körülmények között tanulhatnak a diákok. Folytatódik a fertődi Porpáczy Technikum épületének a felújítása, de hamarosan a Vas- és Villamosipari Technikum teljes körű fejlesztése is megkezdődik” – mondta el Králik Tibor leköszönő kancellár.

  Veress Ágnes korábban a Soproni Szakképzési Centrum gazdasági vezetőjeként vett részt az intézmény pénzügyeinek irányításában. Kancellárhelyettesként a centrum fejlesztésében és megújításában is számos tapasztalatot szerzett. Az új kancellár a SopronMédia kérdésére elmondta, hogy az intézmények fejlesztését, a duális partnerekkel való kapcsolattartást, valamint a gazdasági kihívásoknak megfelelő új képzések indítását is kiemelt feladatának tekinti.

  Králik Tibor munkásságát az elmúlt években számos állami és szakmai elismeréssel díjazták. Sopron önkormányzata 2023-ban Civitas Fidelissima díjjal ismerte el a szakember több évtizedes munkáját. Králik Tibor kérdésünkre elmondta, hogy a jövőben is részt vesz a szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában, valamint a Soproni Szakképzési Centrum munkáját is figyelemmel kíséri.

  fotó: Griechisch Tamás

  Forrás: SopronMédia

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  Több mint 800 millió forintból intézmény fejlesztés valósul meg Fertődön a Porpáczy Aladár Technikumban az RRF-2.2.2-23-00014 pályázat keretében

  2024. ápr. 19.
  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

  2024. ápr. 16.
  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

  2024. ápr. 10.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum