Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 8.
Soproni SZC

    Szakképzés a világkiállításon

    Szakképzés a világkiállításon

    Szakképzés a világkiállításon

    A 2021. szeptember 25. és október 14. között Budapesten megrendezésre került „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a hazai szakképzés képviselői is jelen voltak. A szakmai napon Pölöskei Gáborné, az ITM (Innovációs és Technológiai Minisztérium) szakképzésért felelős helyettes államtitkára nyitóbeszédében elmondta: a szakképzés tematikájának a jövőben tartalmaznia kell a fenntarthatóság, a zöldképzés és a digitalizáció témáját is.

    Október 7-én, az ITM standján egy napra kiállító lehetett a Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium. A 75 éves iskola hagyományaihoz hűen képviselte a régiót és a szakképzést. Kézműves szekerükkel megjelenítették és a világkiállításra vitték a Fertő-táj turizmusát és kultúráját, az iskolai konyhakert gyógynövényeit, termékeit, aszalt, szárított és fermentált zöldségeket és gyümölcsöket, lekvárokat és szörpöket – a rózsa lekvárnak nagy sikere volt -, megjelenítették a helyi gasztronómiát, a térség nemzetiségi kultúráját, bemutatták rendezvényeiket, az iskola képzéseit és duális partnereit. Az interaktív kiállításra az iskola vezetősége, oktatói és munkatársai, valamint a turisztikai és kertész technikus képzésben tanulók sokat készültek, melynek eredményeként iskolánk magas színvonalon képviselte a szakképzést és a régiót a világkiállításon.

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

    2024. ápr. 16.
    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

    2024. ápr. 10.
    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg  111 vers című kötetét

    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

    Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

    2024. márc. 27.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Soproni Szakképzési Centrum

        9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

      • Telefon: 06 99 311 916

        E-mail: info@soproniszc.hu

        OM azonosító: 203051

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


      2024Soproni Szakképzési Centrum