Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. dec. 5.

    Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

    Hagyományteremtő szándékkal szervezett pályaválasztási szülői értekezletet a Soproni Szakképzési Centrum a GYIK Rendezvényházban.

    Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

    Hagyományteremtő szándékkal szervezett pályaválasztási szülői értekezletet a Soproni Szakképzési Centrum a GYIK Rendezvényházban. Az intézmény célja, hogy az eddig átadott és megismert pályaválasztási információkat egy csokorba szedve, a pályaválasztás előtt álló tanulók szüleit segítse abban, hogy megalapozott döntést hozhassanak gyermekeik továbbtanulását illetően.

    Szeptember vége óta számos pályaválasztási rendezvényt tartott a Soproni Szakképzési Centrum: iskolai nyílt napok, tájékoztató rendezvények, kihelyezett programok az általános iskolákban. Pályaválasztási rendezvényeik sorát az általános iskoláknak, a nyolcadik évfolyamok osztályfőnökeinek és pályaválasztási felelőseinek tartott konzultációval nyitották. Ezt követték az iskolai nyílt napok, melyeken az általános iskolás tanulók akár szülővel, akár pedagógus kíséretében betekintést kaphattak az iskolák tevékenységébe és a szakmai képzésekbe. Az iskolai nyílt napok sorában szerepelt a „Szakmák délelőttje”, melyen közel 3.000 tanuló és kísérőik vettek részt. 

    A Soproni Szakképzési Centrum hétfőn első alkalommal rendezett pályaválasztási szülői értekezletet a GYIK Rendezvényházban. Az eseményen Sopron polgármestere is köszöntötte a résztvevőket. 

    A pályaválasztás számos fiatal számára jelent komoly dilemmát, hiszen ebben az életszakaszban sokan még nem tudják, hogy a jövőben milyen területen szeretnének dolgozni. Az oktatási intézmények számos rendezvénnyel segítik a pályaválasztás előtt álló diákokat a megfelelő döntés meghozatalában - mondta dr. Farkas Ciprián. 

    A rendezvény célja, hogy tájékoztassuk a pályaválasztás előtt álló tanulókat és szüleiket a szakképzési oktatási rendszerről és annak lehetőségeiről. A Soproni Szakképzési Centrum nyolc szakképző intézménye és soproni kollégiuma egy-egy kiállítói standdal várta az érdeklődő szülőket és tanulókat, ahol a különböző képzésekkel is megismerkedhettek - hangsúlyozta Kuntár Csaba főigazgató. 

    A pályaválasztásról és beiskolázásról további információ a szakképzési centrum és a szakképző intézmények honlapján olvasható.                                                                                                                                                fotó: Griechisch Tamás

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

    Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

    2024. ápr. 16.
    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

    3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

    2024. ápr. 10.
    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg  111 vers című kötetét

    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

    Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

    2024. márc. 27.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Soproni Szakképzési Centrum

        9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

      • Telefon: 06 99 311 916

        E-mail: info@soproniszc.hu

        OM azonosító: 203051

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


      2024Soproni Szakképzési Centrum