Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. ápr. 27.

    Kiemelkedő eredmények az országos szakmai versenyeken

    A Soproni Szakképzési Centrum tanulói a 2022/2023-as tanév országos szakmai és tanulmányi versenyein az első öt helyezés egyikén végeztek szakmájukban.

    Kiemelkedő eredmények az országos szakmai versenyeken

    A Soproni Szakképzési Centrum tanulói a 2022/2023-as tanév országos szakmai és tanulmányi versenyein az első öt helyezés egyikén végeztek szakmájukban.

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon került sor 2023. április 24-26. között, a Hungexpo Vásárközpontban. Az esemény idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg közel 15.000 látogató részvétele mellett.

    A megmérettetésre közel hétezren jelentkeztek. A területi előválogatók lebonyolítását megyénként a területi kamarák végezték. A területi előválogatókat válogatók követték. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a Szakma Sztár Fesztivál bemutatókkal és interaktív tevékenység szigetekkel színesített eseményét minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekinthette meg, próbálhatta ki a szakmai tevékenységeket.

    A fesztivál keretében 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.

    A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

    A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

    Idén is büszkén állhattunk a közel 250 döntős résztvevő között, hiszen három szakképző intézményünk nyolc tanulója versenyzett az országos döntőben, és ezúttal is kiemelkedő eredmények születtek.

    Szakma Sztár 2023. eredménytábla – mellékelve

     

    A Soproni Szakképzési Centrum a már hagyományos, „Akikre büszkék vagyunk” c. díjátadó ünnepsége keretében köszönti és díjazza a Szakma sztár és a további országos tanulmányi és sport versenyeken kiemelkedő eredményt elért tanulóit és oktatóit. Az esemény tervezett időpontja, helyszíne: 2023. június 1., Soproni Szakképzési Centrum

    A Soproni Szakképzési C

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg  111 vers című kötetét

    Weöres Sándor épp 50 éve jelentette meg 111 vers című kötetét

    Életmű-összefoglaló, kincsesbánya minden korosztálynak. És ő maga épp idén lenne 111 éves. Erre a jubileumra szól a pályázat.

    2024. márc. 27.
    Nagyívű fejlesztéseket jelentettek be a Soproni Szakképzési Centrumban

    Nagyívű fejlesztéseket jelentettek be a Soproni Szakképzési Centrumban

    A beruházás tartalmazza a minőségi szakmai oktatás feltételeinek megteremtését, az intézmények épületeinek, a képzés során használt tantermek, tanműhelyek, laboratóriumok, valamint a közösségi terek infrastrukturális és energiahatékony fejlesztését, valamint az eszközök korszerűsítését.

    2024. márc. 13.
    Mérföldkő a hazai óvóképzésben

    Mérföldkő a hazai óvóképzésben

    Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem és öt olyan dunántúli szakképzési centrum – köztük a Soproni Szakképzési Centrum –, ahol a jövőben okleveles óvodai nevelő technikusi képzést folytatnak. Ennek köszönhetően az egyetem támogatásával magasabb színvonalon tanulhatnak a diákok.

    2024. márc. 12.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Soproni Szakképzési Centrum

        9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

      • Telefon: 06 99 311 916

        E-mail: info@soproniszc.hu

        OM azonosító: 203051

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


      2024Soproni Szakképzési Centrum