Soproni Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. márc. 27.


Centrum

  ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

  Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban. Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

  ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

  ERASMUS PRO

  Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

   

  Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban, melynek eredményeként az elmúlt évben közel 400 tanulónk vett részt külföldi szakmai tanulmányutakon.

  Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

   

  1. március 23-án tett előkészítő látogatást Sopronban két görögországi hotel menedzsmentje. Az érdeklődő diákok és szüleik tájékoztatást kaptak az ErasmusPro mobilitási projekt részleteiről.

  A külföldi tanulmányi időszakban a Soproni SZC 19 diákja 90 napos szakmai gyakorlatot tölthet el egy 4 vagy 5 csillagos szállodában, Görögország északi részén. Konstantinos Tzikopoulos, a Miraggio szálloda-komplexum vezérigazgatója elmondta, elsősorban a Turizmus-vendéglátás ágazatban kínálnak nyitott pozíciókat a program keretében, mint például a recepciós, pincér és szakács szakmákban, de más szakterület (IT, elektronika, marketing) is fogadnak tanulókat.

  A pályázat fedezi a tanulók utazási költségeit és biztosítását. A diákok munkabért, szállást, napi háromszori étkezést és – szakterülettől függően – munkaruhát kapnak. A tanulók a program keretében kulturális programokon is részt vesznek, és megismerthetik a környék nevezetességeit. A szakmai gyakorlatról Europass igazolást kapnak a résztvevők a teljesítést követően.

   

  Az ErasmusPro egy kiváló lehetőség a diákoknak arra, hogy szakmájukban fejlődjenek, kipróbálják magukat a munkaerőpiacon, gyakorolják az angol nyelvet, ugyanakkor önállóságot tanulnak, személyiségük fejlődik, megismernek más kultúrákat, új barátokat szereznek.

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Államtitkári látogatás a Soproni Szakképzési Centrumban

  Államtitkári látogatás a Soproni Szakképzési Centrumban

  Szeptember 13-i soproni látogatása alkalmával, dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár tájékozódott a helyi szakképzésről is a Soproni Szakképzési Centrumban, valamint a Handler Nándor Technikum tanműhelyében.

  2023. szept. 14.

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  A Soproni Szakképzési Centrum szakképző iskolái rendkívüli felvételi eljárást hirdetnek az általános iskola 8. évfolyamát befejezett tanulók részére, a 2023/2024-es tanévre.

  2023. júl. 11.

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Miniszteri elismerésben részesült Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja, aki több évtizedes kimagasló, precíz, innovatív szakmai tevékenysége és a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett elévülhetetlen érdemei, valamint a szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége elismeréséért vehette át a rangos kitüntetést.

  2023. jún. 16.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Soproni Szakképzési Centrum

     9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

    • Telefon: 06 99 311 916

     E-mail: info@soproniszc.hu

     OM azonosító: 203051

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


    2023Soproni Szakképzési Centrum