Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. márc. 27.
Centrum

  ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

  Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban. Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

  ERASMUS PRO Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

  ERASMUS PRO

  Szakképzésben résztvevő tanulók mobilitása

   

  Az Erasmus+ keretében finanszírozott mobilitási tevékenységek célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítsanak az egyének számára. A Soproni Szakképzési Centrum és szakképző intézményei már több alkalommal sikeresen pályáztak a programban, melynek eredményeként az elmúlt évben közel 400 tanulónk vett részt külföldi szakmai tanulmányutakon.

  Ezúttal egy hosszú távú projektben, az ún. ErasmusPro mobilitási pályázat keretében három hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Soproni SZC intézményeinek diákjai.

   

  1. március 23-án tett előkészítő látogatást Sopronban két görögországi hotel menedzsmentje. Az érdeklődő diákok és szüleik tájékoztatást kaptak az ErasmusPro mobilitási projekt részleteiről.

  A külföldi tanulmányi időszakban a Soproni SZC 19 diákja 90 napos szakmai gyakorlatot tölthet el egy 4 vagy 5 csillagos szállodában, Görögország északi részén. Konstantinos Tzikopoulos, a Miraggio szálloda-komplexum vezérigazgatója elmondta, elsősorban a Turizmus-vendéglátás ágazatban kínálnak nyitott pozíciókat a program keretében, mint például a recepciós, pincér és szakács szakmákban, de más szakterület (IT, elektronika, marketing) is fogadnak tanulókat.

  A pályázat fedezi a tanulók utazási költségeit és biztosítását. A diákok munkabért, szállást, napi háromszori étkezést és – szakterülettől függően – munkaruhát kapnak. A tanulók a program keretében kulturális programokon is részt vesznek, és megismerthetik a környék nevezetességeit. A szakmai gyakorlatról Europass igazolást kapnak a résztvevők a teljesítést követően.

   

  Az ErasmusPro egy kiváló lehetőség a diákoknak arra, hogy szakmájukban fejlődjenek, kipróbálják magukat a munkaerőpiacon, gyakorolják az angol nyelvet, ugyanakkor önállóságot tanulnak, személyiségük fejlődik, megismernek más kultúrákat, új barátokat szereznek.

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézményének fejlesztése

  Több mint 800 millió forintból intézmény fejlesztés valósul meg Fertődön a Porpáczy Aladár Technikumban az RRF-2.2.2-23-00014 pályázat keretében

  2024. ápr. 19.
  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy csornai szakképző intézményünk, a Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola igazgatója, Budai László tragikus hirtelenséggel elhunyt. Budai Lászlót a Soproni Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

  2024. ápr. 16.
  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

  3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik.

  2024. ápr. 10.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum