Soproni Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. ápr. 19.

  Együttműködés a Soproni Egyetemmel

  A Soproni Egyetem együttműködés keretében bekapcsolódik a fáys okleveles technikus képzésbe.

  Együttműködés a Soproni Egyetemmel

  Együttműködés a Soproni Egyetemmel

  Az együttműködés keretében az egyetem is bekapcsolódik a fáys okleveles technikus képzésbe.

  A 2023 szeptemberétől induló okleves technikusképzésünk diákjait a Soproni Egyetem Lámfalussy Kara és a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum oktatói együtt készítik majd fel a szakmai tantárgyakból a Fáyban.

  Az okleves technikus képzésben a tanulók öt év alatt érettségit és szakmát is szereznek, de a képzés segíti a felsőoktatásba történő bekerülést is. A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon 30 kredit értékben lesz elismerhető a technikusi képzésben szerzett ismeretanyag. A tanórák nem csak a Fáy Technikumban, hanem a Lámfalussy Kar Erzsébet utcai campusán is folynak majd a Soproni Egyetem oktatóinak közreműködésével. Az új és speciális képzés a tervek szerint az első évfolyam esetében körülbelül 17 tanulót érint majd.

  A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara eddig is kiemelten népszerű volt a technikum diákjainak körében, a szorosabb kapcsolat pedig még inkább lehetővé teszi a tanulók számára a soproni közgazdászképzés megismerését.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Államtitkári látogatás a Soproni Szakképzési Centrumban

  Államtitkári látogatás a Soproni Szakképzési Centrumban

  Szeptember 13-i soproni látogatása alkalmával, dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár tájékozódott a helyi szakképzésről is a Soproni Szakképzési Centrumban, valamint a Handler Nándor Technikum tanműhelyében.

  2023. szept. 14.

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  A Soproni Szakképzési Centrum szakképző iskolái rendkívüli felvételi eljárást hirdetnek az általános iskola 8. évfolyamát befejezett tanulók részére, a 2023/2024-es tanévre.

  2023. júl. 11.

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Szakképzésért díjban részesült a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja

  Miniszteri elismerésben részesült Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja, aki több évtizedes kimagasló, precíz, innovatív szakmai tevékenysége és a szakképzés megújításában, fejlesztésében végzett elévülhetetlen érdemei, valamint a szakképzési minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és bevezetésében végzett tevékenysége elismeréséért vehette át a rangos kitüntetést.

  2023. jún. 16.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Soproni Szakképzési Centrum

     9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

    • Telefon: 06 99 311 916

     E-mail: info@soproniszc.hu

     OM azonosító: 203051

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


    2023Soproni Szakképzési Centrum