Ugrás a fő tartalomra

9400 Sopron, Virágoskert u. 7.


06 99 311 916

Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 1.

  "Akikre büszkék vagyunk" díjátadó ünnepség

  A Soproni Szakképzési Centrum ötödik alkalommal rendezte meg „Akikre büszkék vagyunk” címmel díjátadó ünnepségét, a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért tanulók és felkészítő oktatóik köszöntésére, június 1-jén, a Soproni Szakképzési Centrumban. A 2022/23-as tanévben a szakképzési centrum 8 szakképző intézményének 47 tanulóját és 32 oktatóját ismerte el kiemelkedő teljesítményükért.

  "Akikre büszkék vagyunk" díjátadó ünnepség

  A Soproni Szakképzési Centrum ötödik alkalommal rendezte meg „Akikre büszkék vagyunk” címmel díjátadó ünnepségét, a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért tanulók és felkészítő oktatóik köszöntésére, június 1-jén, a Soproni Szakképzési Centrumban.

   

  A 2022/23-as tanévben a szakképzési centrum 8 szakképző intézményének 47 tanulóját és 32 oktatóját ismerte el kiemelkedő teljesítményükért.

  A tanulók több országos versenyen is megmérettettek, többek között a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV), az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV), de részt vettek a WorldSkills országos válogatóján, a fiatal szakemberek bajnokságán, továbbá gasztronómiai, ügyviteli, sport és turisztikai versenyeken és Diákolimpián is.

   

  Nagy örömünkre, ebben a tanévben is számos kiváló eredmény született, méltán lehetünk hát büszkék valamennyi szakképző intézményünkre, tanulónkra és oktatónkra. A legkiválóbb szakmai eredményeket az OSZTV és SZKTV Szakma sztár döntőjében érték el diákjaink, ahol a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus tanulója, Németh Noel 1. helyezést, a Soproni SZC Handler Nándor Technikum grafikus tanulója, Dely Bianka Virág és a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum tanulója, Izsó Roland, az Ipar 4.0 szakterületen, 2.-2. helyezést szereztek. Ugyancsak dobogós helyezést ért el a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium kereskedelmi értékesítő tanulója, Körmendi Kamilla, aki 3. helyezést ért el. Itt kell megemlítenünk, hogy Dely Bianka Virág a WorldSkills országos válogató versenyen első helyezést ért el szakmájában, így grafikusként ő képviselheti hazánkat lyon-i döntőn. Németh Gergő, a Soproni SZC Handler Nándor Technikum festő, mázoló, tapétázó tanulója, a tavalyi megmérettetés után idén is remekelt, a 4. helyezést megszerezve. A WorldSkills Hungary országos válogatóján pedig első helyet nyert el, így szakmájában ő képviseli hazánkat a Lyonban (Franciaország) megrendezésre kerülő szakmai versenyen.

  A Szakma Sztár Fesztiválon két ötödik helyezés is született: Kóh Alexander, a Soproni SZC Handler Nándor Technikum kőműves tanulója és Bácskai Bence Ákos, a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum villanyszerelő tanulója érték el ezt a szép eredményt.

   

  Valamennyi iskolánk tanulója eredményesen szerepelt az idei tanév megmérettetésein, legyen az regionális vagy országos szintű verseny. A versenyek rávilágítanak a szakképzés fontosságára, versenyeredményeink pedig megmutatják, hogy magas színvonalú szakmai képzést folytatunk iskoláinkban.

   

  Az ünnepségen partnerünk, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara is köszöntötte, illetve díjazással ismerte el azon soproni oktatóinkat, akik évek hosszú sora óta eredményesen készítik fel diákjaikat az országos szakmai versenyekre. A díjazott oktatók: Szalay-Rovó Anett (Soproni SZC Handler Nándor Technikum, Grafikus szakma) és Tóth István (Soproni SZC Handler Nándor Technikum, Festő, mázoló, tapétázó szakma), Bellák György (Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum, Elektonika ágazat) és Jókuti Zsolt (Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum, Informatika ágazat), Kontorné Saly Marianna (Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium, Kereskedelmi értékesítő szakma)

   

  A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Farkas Ciprián Sopron MJV polgármestere, Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója.

   

  Az alábbi táblázatban a szakmai versenyek díjazott tanulóinak és oktatóinak névsora és eredményei olvashatók.

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  21. századi szakképző intézményfejlesztési program országos projektnyitó rendezvény

  21. századi szakképző intézményfejlesztési program országos projektnyitó rendezvény

  A Szolnoki Szakképzési Centrum adott otthont az „RRF-2.2.2-23 – 21. századi szakképző intézményfejlesztési program szakmai támogatása” elnevezésű kiemelt európai uniós projekt nyitórendezvényének, 2024. február 8-án.

  2024. febr. 12.
  Városi kitüntetés a Soproni Szakképzési Centrum kancellárjának

  Városi kitüntetés a Soproni Szakképzési Centrum kancellárjának

  Civitas Fidelissima-díjat adományozott a város Králik Tibornak, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárjának.

  2023. dec. 18.
  Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

  Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

  Hagyományteremtő szándékkal szervezett pályaválasztási szülői értekezletet a Soproni Szakképzési Centrum a GYIK Rendezvényházban.

  2023. dec. 5.


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Soproni Szakképzési Centrum

    9400 Sopron, Virágoskert u. 7.

   • Telefon: 06 99 311 916

    E-mail: info@soproniszc.hu

    OM azonosító: 203051

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000672


   2024Soproni Szakképzési Centrum